Kan människor från andra församlingar gå med i en husförsamling?

Vi upplever att Gud har kallat oss som husförsamlingar att finnas till för dem som ännu inte känner Jesus. Vår målgrupp är helt enkelt inte redan kristna. Det finns gott om andra församlingar som vi gärna rekommenderar i Helsingborg och på andra platser. Om någon som redan tror på och följer Jesus verkligen vill komma med i en husförsamling brukar vi tala om att det finns tre förutsättningar som behöver finnas på plats.

För det första behöver personen ifråga uppleva att det är Gud som verkligen leder personen att vara med i en av husförsamlingarna. För det andra behöver personen vara villig att bli en medarbetare i det uppdrag som Gud har gett oss, att göra lärjungar. Det innebär inte en massa kravfyllda verksamheter men det innebär att man ställer sitt liv och vardag till Gud förfogande för att dela evangeliet och hjälpa människor att följa Jesus. För det tredje behöver personen stämma in i de värderingar och den inriktning som vi har som husförsamlingar som bland annat uttrycks i vårt grunddokument.

2 reaktioner till “Kan människor från andra församlingar gå med i en husförsamling?”