Varför har ni ett nätverk?

Som vi ser det finns det många fördelar för husförsamlingar att stå tillsammans i nätverk. På egen hand är det lätt att en husförsamling blir isolerad och det är aldrig bra. Vi tänker att varje husförsamling är en egen församlingsgemenskap och tanken med nätverket är inte att det ska kontrollera utan hjälpa. Alla husförsamlingar är självständiga men beroende av varandra.

De olika husförsamlingarna står tillsammans genom personliga relationer och förenas i gemensamma värderingar, visioner och uppdrag. Ledarna träffas regelbundet för bön, uppmuntran, undervisning och samtal om gemensamma målsättningar.

Genom att vara med i nätverkets gemensamma samlingar och satsningar breddas de enskilda husförsamlingarnas perspektiv. Tillsammans uttrycker husförsamlingarna en enhet i mångfalden. Även om husförsamlingarna står i nära relation till varandra vill vi identifiera oss med allt Guds folk för att Guds församling på varje ort ska få gestalta den enhet som Gud har tänkt.

Nätverkets uppgift är också att underlätta och stödja missionsarbetet att sprida evangeliet och plantera fler församlingar.