Varför har ni ingen kyrkobyggnad?

Det finns många anledningar.

• För det första har vi inget behov av att äga en egen byggnad. Vi har så sällan den typen av större samlingar eller verksamhet som skulle gynnas av att äga en egen lokal.
  • För det andra kostar en byggnad en massa pengar som vi hellre investerar i andra saker.
  • För det tredje längtar vi efter att få se en rörelse av församlingar som planterar församlingar och lärjungar som gör lärjungar. Då är det bättre att använda sig av befintliga hem och andra utrymmen där människor redan befinner sig än att upprätta nya.
  • För det fjärde kan kyrkan aldrig vara en byggnad. Enligt Bibeln består församlingen (grek. ekklesia) av människor som följer Jesus och inget annat. Det var först på 300-talet när kristendomen blev statsreligion i romarriket som man började bygga kyrkobyggnader.

Med det sagt vill vi stryka under att vi inte på något sätt dömer församlingar som äger en egen byggnad. Vi älskar allt Guds folk och tror att Gud verkar i en massa olika sammanhang och församlingar.

2 reaktioner till “Varför har ni ingen kyrkobyggnad?”

1. Det ni säger känns bara så rätt! Gud välsigne er att fortsätta vara församling med så mycket enkelhet och framtidshopp.