Vanliga frågor

På den här sidan ska vi försöka ge svar på de vanligaste frågorna vi får om det vi sysslar med. Sidan kommer att vara under ständig uppbyggnad. Om du inte hittar svar på din fråga får du gärna ställa den som en kommentar längst ner på sidan. Hoppas att du hittar det svar du söker!

Hur gör ni med nattvard?

När vi läser om Herrens måltid i Nya Testamentet ser vi att den firades som en gemensam måltid med mat där Jesus var i centrum. Det var en förbundsmåltid där alla var välkomna. På samma sätt firar vi Herrens måltid i gemenskap över mat, där vi delar livet med varandra och låter Jesus vara i centrum. Här förkunnar vi Jesus död och uppståndelse och påminner varandra om att han ska komma tillbaka. Hos oss är alla välkomna att ta del av Herrens måltid.

Hur gör ni med barnen?

Barnen är en naturlig och viktig del av församlingen. De olika husförsamlingarna ser lite olika ut när det kommer till antal barn och i vilka åldrar barnen är. Varje husförsamling hittar vägar för att inkludera barnen när man möts. Utöver det uppmuntrar vi familjer att göra Jesus till en naturlig del av vardagen och att hjälpa barnen att växa i sin tro.

Hur tänker ni kring dop?

Vi tror att dopet hör ihop med omvändelsen vilket innebär att när en människa kommer till tro är det naturliga att hon låter döpa sig. Den som är döpt kan i sin tur vara med och döpa andra. Dopet sker där det finns vatten. Detta kan vara i havet, en sjö eller i ett badkar i någons hem. Dopet är ett dop in i församlingen, när man döps blir man en del av församlingen – Jesus kropp _ och sänds att  på Jesus uppdrag göra lärjungar.

Har ni pastorer?

Vi har inga pastorer men vi har husförsamlingsledare som fungerar som herdar för husförsamlingen.

Vad gör ni när ni möts?

Vi vill betona att församlingslivet pågår hela tiden. Församling är vi även när vi inte samlas och vi försöker uppmuntra varandra till att på olika sätt mötas och hjälpa varandra i vardagen. Men vi tror också att det är viktigt att ha regelbundna träffar. I Nya testamentet läser vi om hur församlingen delade Herrens måltid regelbundet, undervisade varandra, uppmuntrade varandra och att olika gåvor var i funktion. När vi möts firar vi Herrens måltid, läser Bibeln tillsammans, ber och låter olika gåvor vara i funktion.

%d bloggare gillar detta: