Bön- och fastevecka

Nästa vecka (v. 36) har vi i Helsingborgs husförsamlingsnätverk en gemensam bön-och fastevecka. Under den här veckan tar vi extra tid att söka Guds närvaro tillsammans och lyssna in vad Gud vill tala till oss både som individer, husförsamlingar och nätverk. Jag är övertygad om att Gud både vill komma med uppmuntran och vägledning. Bönen och fastan är också en väsentlig del av vårt missionsuppdrag – att göra lärjungar, som i sin tur gör lärjungar. Jag tror att Gud kallar oss att ännu mer upptäcka hur bönen kan få bli en pågående del av vårt uppdrag.

Fasta kan man göra på lite olika sätt. Vissa väljer att avstå från mat under en eller ett par måltider. Andra fastar från mat i några dagar eller hela veckan. För vissa fungerar det inte att fasta från mat, då kan den här veckan vara ett bra tillfälle att avstå från sociala medier eller annat som som lätt tar vårt fokus. Jag vill uppmuntra dig att be om Guds ledning i detta. Vill du läsa mer om fasta kan du göra det här: https://www.husforsamlingarhbg.net/om-oss/bon-fasta/

Våra gemensamma bönetillfällen hittar man i nätverkets kalender. Var gärna med oss i bön den här veckan!

Rickard slutar som teamledare

Sedan initiativet till Helsingborgs husförsamlingsnätverk togs för ca 15 år sedan har Rickard fungerat som teamledare. Efter en tids bön, funderingar och samtal med nätverkets ledarteam har han bestämt sig för att lämna den rollen. Rickard och Jessica kommer dock att fortsätta som husförsamlingsledare. Rickard kommer även att fortsätta lägga tid i och utifrån Katalysator och i visionen att få se rörelser av lärjungar till Jesus växa fram.

I samband med att Rickard slutar har ledarteamet landat i att understödja Maria Cruz som medarbetare för att fortsätta leda och utveckla nätverket av husförsamlingar.

Var gärna med och be om Guds fortsatta välsignelse och vägledning i dessa förändringar!

Var med och fira påsken!

Under påskhelgen ordnar vi med två samlingar där vi tillsammans får komma ihåg, tacka för och leva ut Jesus kärlek till oss i påskens händelser.

På skärtorsdagen kl 20 blir det ”Samling i parken”. Den här kvällen träffas vi i en park centralt i Helsingborg för att minnas natten i Getsemane trädgård innan Jesus korsfästes. Vi kommer att läsa berättelser ur Bibeln, be och lovsjunga. Mer info om plats kommer!

På påskdagen kl 12 blir det ”Uppståndelse och Pizza” hemma hos familjen Levin! Vi kommer att läsa ur Bibeln, be, lovsjunga, baka pizza, äta och umgås.

Båda är öppna samlingar där vi tillsammans vill upphöja och upptäcka mer av Jesus. Fundera på om det är någon du vill bjuda med.

Alla är välkomna!

ps. Om du inte vill missa några uppdateringar från Helsingborgs husförsamlingsnätverk är kan du gå med i nätverkets Whatsapp-community. ds.

Lukas 10: 27 april – 1 maj

I Lukasevangeliet – kapitel 10 sänder Jesus ut sina lärjungar till städer och byar för att predika och demonstrera Hans rike. Han ger dem instruktioner om att söka upp fridens personer och gemenskaper och stanna där för att sprida Guds rike.

Vi tror att vi behöver hjälpa varandra att börja tillämpa de här principerna i vår tid och i vår del av världen. Tänk om vi istället för att försöka ta människor till befintliga församlingar började ta Guds rike till människor! Tänk om vi skulle ägna oss ännu mer åt det uppdrag Jesus har gett oss: att gå ut och göra lärjungar, och tro att Jesus gör det han har lovat att göra: bygga sin församling!

27 april – 1 maj 2023 tar vi emot ett team från Ung Pionjär och ordnar tillsammans en missionssatsning i en stadsdel i Helsingborg där vi tror att Gud har förberett något spännande. Det är en fantastisk och mångkulturell stadsdel, men som också på flera sätt har stora behov – framförallt ett stort behov av de goda nyheterna om Jesus.

Fortsätt läsa ”Lukas 10: 27 april – 1 maj”

Bön- och fasteveckor

Hej kära vänner! Vecka 4 och 5 har vi planerat att ha en särskild tid för att söka Gud tillsammans och enskilt under bön och fasta. Jag känner personligen att jag längtar och törstar efter mer av Gud och att jag behöver av avsätta tid och rum för att möta honom. Jag känner en förväntan på dessa veckor för vad Gud vill och kommer att göra. Jag vill uppmuntra dig att känna efter och fråga Gud om det är något särskilt just du behöver fasta från för att göra dig själv tillgänglig för att söka Gud!

Vi kommer att träffas på några vardagskvällar och olika tider på söndagarna. Se kalender för tid och plats. Det kommer även att komma ut en påminnelse på WhatsApp.
https://www.husforsamlingarhbg.net/kalender/

Läs gärna Psalm 42!