Vi firar påsk!

Vi träffas tillsammans på skärtorsdagen, långfredagen och påskdagen. Vi lever oss in i påskens bibeltexter och påminner oss om vad Jesus har gjort för oss på korset. Vi kommer även ta tid för bön, lovsång och tillbedjan. På söndagen firar vi Jesus uppståndelse och inleder med en riktig festmåltid!

Var och när vi möts kan man hitta här.

Varmt välkomna!

Påsken är en storslagen högtid som rymmer hela livet. Vi får påminna oss om Jesus lidande, hans sår och hans förtvivlan. I Jesus möter vi en Gud som känner. Han vet, för han har själv varit där. Han har blivit sviken och förråd av sina närmsta. Han har mött ångest. Den har trängt igenom hans kropp och själ. Han har upplevt hur alla vänder sig emot honom. Han har blivit oskyldigt anklagad och mött döden efter timmar av förnedring och tortyr.

Vi får känna igen oss i lärjungarnas upplevelse. En förväntan som över en natt byts mot förtvivlan, besvikelse, rädsla och övergivenhet.  Vad kände de när Jesus drog sitt sista andetag? Vi får leva oss in i tvivlet – att sväva mellan hopp och hopplöshet. I alla frågor om vad som var sant och inte. I ovissheten över framtiden.

På påskdagen får vi fira. Då vänds tårarna och sorgen till glädje! Jesus seger blir synlig – segern över allt vad ondska och död heter. Det är en storslagen triumf. Tvivlet byts till visshet. Jesus kommer med liv, och åter liv. Han är uppstånden. Ja, han är sannerligen uppstånden! Och hoppet får utplåna all hopplöshet.

Påsken rymmer livet. Där möter vi tvivel och förtvivlan, men vi slutar i glädje, liv och hopp. Det onda får inte det slutgiltiga ordet. Det goda segrar! Livet utplånar döden och ljuset övervinner mörkret.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.