Församlingsgemenskap i pandemitider

Vi lever minst sagt i annorlunda tider. Pandemin har nu pågått i över ett år vilket har påverkat människors liv på sätt som få hade förväntat sig. Även församlingslivet har påverkats. Mitt i allt detta behöver vi påminna varandra om att lita på Gud och söka vår tröst och styrka hos honom. Han har lovat att alltid ge oss allt vad vi behöver.

“Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande.” – 2 Tim 1:7

Olika husförsamlingar har i olika perioder hittat olika lösningar för att fortsätta fungera som församling och hjälpa varandra i efterföljelsen av Jesus. Förutsättningarna i olika gemenskaper varierar. Det kan exempelvis handla om att man har personer som tillhör riskgrupp eller som har ett extra utsatt yrke. Det kan också handla om att delar av gemenskapen har haft covid eller fått vaccin och kan antas vara immuna. Men även tillfälliga faktorer varierar som exempelvis förkylningssymptom osv. Allt detta gör att varje husförsamling behöver hitta flexibla sätt att fungera tillsammans i den egna gemenskapen. För vissa husförsamlingar innebär det att man kan träffas inomhus, för andra utomhus eller digitalt.

Några rekommendationer:

• Vårda och prioritera relationerna i husförsamlingen.
  • Var rädda om varandra! Ibland kommer vi till olika slutsatser kring hur vi ska hantera pandemin. Låt inte det bli en orsak till onödiga konflikter. Be om Andens enhet.
  • Fortsätt att odla ett missionellt och utgivande liv.
  • Gör vad ni kan för att vara med och minska smittspridningen.

Nåd och frid!

En kommentar till “Församlingsgemenskap i pandemitider”

1. Hej! Jag tänkte jag skulle kontakta er församling för att se om ni hade någon planerad gemensam tillbedjan under pingsten, men jag kunde inte finna ngt i kalendern. Jag läste istället din artikel ovan och blev minst sagt förvånad över att du/ni går den ondes planer till mötes! Att uppmana människor att tro på och följa dessa destruktiva lögner som de kallar råd ”för att minska smittspridning”. __Jag uppmanar dig istället att sätta dig in i vad som egentligen pågår runt om i världen i ”pandemins” namn.
    Det räcker med att du sätter dig in i den officiella statistiken så förstår du att att allt är fruktansvärt fel. 2000-2020 har där varit 13 andra år med högre antal döda per 1000 invånare. Hur kunde vi missa de ”pandemierna” ?
    Nej, detta är helt enligt bibelns förutsägelser och jag ber dig studera:
    Rev 18:23 And the light of a candle shall shine no more at all in thee; and the voice of the bridegroom and of the bride shall be heard no more at all in thee: for thy merchants were the great men of the earth; for by thy sorceries were all nations deceived. (Sorceries=g5331 = pharmakeia = 1. the use or the administering of drugs 2. poisoning 3. sorcery, magical arts, often found in connection with idolatry and fostered by it).
    Hur kan du uppmana folk till att spruta in gift i sina kroppar? Och ta 2 meters avstånd från varandra? Att tro på en lögn? TV och media ägs av fallna företag med fallna målsättningar och de lyder under den fallna världens furste. Hur kan du tro på dem utan att själv undersöka fakta? Du kan söka upp på internet om event 201, så förstår du att allt var planerat från början till slut.
    Och nu vill de vaccinera våra UNGA OCH BARN, detta är råd från ett smittskyddsinstitut som inte följer Herren, ska du uppmana föräldrar att följa dem också?
    Med vänlig hälsning, Andreas Lanker PS om du vill svara mig så skicka till min e-post, om du. Om du vill träffas för att i vänlig ton och med Herrens ära i fokus diskutera det som händer just nu gör jag gärna det. Är inte ute för att ”hänga” ngn men blev minst sagt besviken att ni också är förda bakom ljuset, hade hoppats mkt på er. Ds