Lukas 10: 27 april – 1 maj

I Lukasevangeliet – kapitel 10 sänder Jesus ut sina lärjungar till städer och byar för att predika och demonstrera Hans rike. Han ger dem instruktioner om att söka upp fridens personer och gemenskaper och stanna där för att sprida Guds rike.

Vi tror att vi behöver hjälpa varandra att börja tillämpa de här principerna i vår tid och i vår del av världen. Tänk om vi istället för att försöka ta människor till befintliga församlingar började ta Guds rike till människor! Tänk om vi skulle ägna oss ännu mer åt det uppdrag Jesus har gett oss: att gå ut och göra lärjungar, och tro att Jesus gör det han har lovat att göra: bygga sin församling!

27 april – 1 maj 2023 tar vi emot ett team från Ung Pionjär och ordnar tillsammans en missionssatsning i en stadsdel i Helsingborg där vi tror att Gud har förberett något spännande. Det är en fantastisk och mångkulturell stadsdel, men som också på flera sätt har stora behov – framförallt ett stort behov av de goda nyheterna om Jesus.

Under förmiddagarna kommer vi att ha undervisning och bön och på eftermiddagarna och kvällarna kommer vi att vara ute och möta människor på olika sätt, exempelvis genom att fylla behov, bjuda på fika eller mat, erbjuda förbön, dela evangeliet och söka efter fridens personer. Undervisningen kommer att handla om Guds rike, träning i att dela evangeliet och göra lärjungar, Lukas 10, enkla församlingar etc.

Lokalt kommer helgen att förberedas i bön och efter helgen kommer ett lokalt team att fortsätta arbetet i området. Vi vill inte se evangelisation som en isolerad aktivitet utan som en del av en större vision där lärjungaträning, formande av nya församlingar och, på sikt, avskiljande av nya ledare är den naturliga fortsättningen.

Ansvariga? Lokalt ansvariga: Rickard Cruz, Joel Mörling och Maria Cruz. Vid frågor går det bra att maila till: rickard@cruz.se. Missionssatsningen sker i samarbete mellan Helsingborgs husförsamlingsnätverk, Katalysator Sverige och Ung Pionjär. Ansvarig från Ung Pionjär är Johannes Stenberg.

När? 27 april – 1 maj 2023. Deltagarna förväntas anlända på kvällen den 27 april och vi avslutar med lunch den 1 maj.

Var? Helsingborg

Kostnad? Alla som är med under helgen står för sina egna kostnader gällande resa och mat.

Boende? Det kommer att ordnas med enkelt kostnadsfritt boende för alla deltagare.

Anmälan? Sista anmälningsdag är 31 mars. Anmäl dig till rickard@cruz.se. De som anmäler sig behöver kunna lämna referensuppgifter till en ledare i det sammanhang man är med. Vi kan inte garantera plats så anmäl dig gärna i god tid.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.