Bön och fastevecka

Från lördagen den 17 januari till fredagen den 23 januari har vi en gemensam bön och fastevecka för husförsamlingarna i nätverket. När veckan är slut träffas vi för en lite kortare nätverksdag på lördagen den 24 januari kl 14-19 med en festlig middag som avslutning på fasteveckan.

Fasting

Bön och fasta är en fantastisk möjlighet att söka sig nära Gud. Det handlar aldrig om att försöka köpa eller förtjäna Guds kärlek. Fastan är ett redskap för att underlätta vår bön på olika sätt. Vi rekommenderar inte den som inte är fullvuxen, som är gravid, ammar eller har ätstörning att fasta. För övriga är det i regel inga problem att fasta några dagar om man är frisk. Det måste dock givetvis alltid vara helt frivilligt och bottna i en personlig längtan efter bön och gemenskap med Gud.

Om du vill läsa lite mer om fasta kan du göra det här.

En sak som alla kan göra och som vi verkligen vill uppmuntra varandra till är att under bön och fasteveckan avstå från media. Att exempelvis stänga av TVn, logga ut från Facebook och andra sociala medier och avstå från att surfa på Internet är oerhört välgörande. Det ger oss mer tid till bön och hjälper oss att höra Guds röst när andra röster tystas.

Under bön och fasteveckan kommer vi att träffas för bön varje kväll kl 19 på olika platser och stadsdelar där husförsamlingar möts eller andra stadsdelar där vi ber att det snart ska få finnas husförsamlingar. På lördagskvällen som inleder fasteveckan och fredagskvällen som avslutar den kommer vi att ta mycket tid i lovsång. Mer info om platser i kalendern. Utöver dessa tider uppmuntrar vi alla att spontant be i olika konstellationer och vid olika tider. Ta gärna tid att be för den stadsdel/plats där vi träffas på kvällen.

Vi kommer att be för många olika saker under veckan. En sak som vi gärna vill berätta om redan nu är att vi behöver be om Guds ledning för nätverkets ekonomi. Som det ser ut för närvarande får vi inte in så mycket pengar som behövs för att fortsätta satsa på samma nivå som vi har gjort hittills, och det finns inte längre någon ekonomisk buffert att ta från. Det innebär att vi skulle behöva öka givandet eller minska kostnaderna med cirka 100 000 under det kommande året för att gå runt. De största utgifterna är Rickards tjänst, understöd till missionärsfamilj och understöd till Charles Kridiotis. Be gärna om Guds ledning för hur vi går vidare!

Upplägget för nätverksdagen den 24 januari ser ut så här:

  • 14:00 – 17:00 – Lovsång, fika, bön, undervisning.
  • 17:00 – 19:00 – Festmiddag.

Middagen blir ett knytkalas där varje husförsamling tar med sig så mycket mat som man tror behövs till sitt eget antal. Vi bestämmer inte i förväg vad det ska vara för mat utan låter det bli en buffé av festliga överraskningar… =)

Vi vill att alla åldrar ska kunna vara med under nätverksdagen. Föräldrar som har med sig barn som behöver passas behöver också hjälpa till med barnen under dagen. Även om man inte är förälder får man väldigt gärna hjälpa till med barnen!

Praktisk ansvarsfördelning:

  • Ställa iordning festlokalen: Husförsamlingen på Söder.
  • Ordna med fika: Husförsamlingen på Berga.
  • Städa efteråt: Husförsamlingen i Domsten/Höganäs

Om en husförsamling inte har möjlighet att fullfölja sitt ansvarsområde går det alldeles utmärkt att byta med någon annan eller tillfråga några extra personer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.