Bön och fasta

Den 18-31 januari (vecka 3-4) kommer vi att ha gemensamma bön- och fasteveckor. Vi tror att det är särskilt viktigt att i en tid som denna söka Guds röst för vad han vill för oss som nätverk. Ett på många sätt märkligt och kämpigt år ligger bakom oss. Trots svårigheter är Gud dock densamme. Han är evigt trofast och oföränderlig i kärlek, godhet och makt. Vi tror att bönen och fastan är viktiga verktyg för vårt uppdrag att få se nya lärjungar och Guds rike breda ut sig. Men de är också viktiga för att vi som följer Jesus ska kunna stå stadiga i tron och för att vi ska orka vara uthålliga i prövande stunder. Vi vill därför uppmuntra alla att ta extra tid i bön under dessa veckor. Vi vill också uppmuntra dig som kan och har möjlighet att planera in att fasta från mat. Om du vill läsa mer om fasta kan du göra det i ett enkelt blad om bön och fasta.

Att avstå från media är något som alla har möjlighet att göra. Att stänga av det ständiga brus vi lever i gör att vi lättare kan höra Guds röst. Det frigör också tid för bön.

I år har vi förmånen att stå tillsammans med fler som också ber och fastar utöver vårt land. Vi gör dessa två veckor tillsammans med Katalysator Sverige vilket innebär att vi kommer ha gemensamma böneträffar på zoom med andra från andra platser som också ber. Utöver detta kommer vi som nätverk ha bönepromenader och träffas för bön med nätverket på zoom. Mer information om detta hittar du i nätverkets kalender.

Låt oss inleda år 2021 med att söka Gud tillsammans! Han har alltid goda planer för oss.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.