Bön och fastevecka

Från måndagen 31 augusti till söndagen den 6 september har vi en gemensam bön och fastevecka för husförsamlingarna i nätverket. Vi avslutar gemensamt på söndagen för fest, mat, gemenskap och bön hemma hos familjen Levin på Kjällstorpsgatan 12 kl 13:00.

man praying

 

Bön och fasta är en fantastisk möjlighet att söka sig nära Gud. Det handlar aldrig om att försöka köpa eller förtjäna Guds kärlek. Fastan är ett redskap för att underlätta vår bön på olika sätt. Vi rekommenderar inte den som inte är fullvuxen, som är gravid, ammar eller har ätstörningar att fasta. För övriga är det i regel inga problem att fasta några dagar om man är frisk. Det måste dock givetvis alltid vara helt frivilligt och bottna i en personlig längtan efter bön och gemenskap med Gud.

Om du vill läsa lite mer om fasta kan du göra det här.

En sak som alla kan göra och som vi verkligen vill uppmuntra varandra till är att under bön och fasteveckan avstå från media. Att exempelvis stänga av TVn, logga ut från Facebook och andra sociala medier och avstå från att surfa på Internet är oerhört välgörande. Det ger oss mer tid till bön och hjälper oss att höra Guds röst när andra röster tystas.

Under bön och fasteveckan kommer vi att träffas för bön varje kväll kl 19:30 med undantag av tisdagskvällen då vi är med på den ekumeniska bönen kl 19:00. På söndagen kl 13 avslutar vi som sagt med att fira och äta tillsammans. Mer info om platser i kalendern. Utöver dessa tider uppmuntrar vi alla att spontant be i olika konstellationer och vid olika tider.

Ta vara på det här fantastiska tillfället att få söka Gud tillsammans. Vi tror på en mycket spännande vecka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.